Legyen egy jobb verziója , ezekkel a személyes fejlesztési tippekkel!

Bármilyen szórakoztatónak is tűnik a saját életed átdolgozásának tervezése, nagyon fontos, hogy pozitív változásokat érj el, hogy egészségesebben és boldogabban élhess. Megszabadíthatod az életedet attól, ami problémákat okoz neked, és dolgozhatsz azon, hogy jobb emberré válj. Az alábbi tippek segíthetnek a kezdésben.

Mielőtt egyetlen lépést is megtehetnél az önfejlesztés és a siker felé vezető úton, el kell fogadnod a felelősséget. Te,és csakis te vagy a hibás a kudarcaidért, és csakis te, csakis te vagy az, aki megteheti a szükséges változtatásokat a siker eléréséhez. Egy kis kemény szeretetet kell adnod magadnak. Emlékeztesd magad arra, hogy senki sem fogja ezüsttálcán átadni neked a tökéletes életedet. Ezt szem előtt tartva, kövesd az álmaidat, és vedd magadnak a sikereidet!

Győződj meg róla, hogy minden este nyolc-kilenc órát alszol rendszeresen. A jó alvási rend betartása kulcsfontosságú a mentális egészséged és a jóléted szempontjából. Ha túl sokat vagy túl keveset alszol, az komoly csapást mérhet a mentális állapotodra. Hasonlóképpen a rendszertelen alvás is káros hatással lehet.

Minden este csörgessük be az aprót egy befőttesüvegbe. Pénzügyi problémákkal küzdesz? Legtöbbünk igen. Ha minden este összegyűjtjük az aprópénzünket és elrakjuk, kis vagyont gyűjthetünk össze.

 Amikor meg kell vennünk az orvos által felírt antibiotikumokat, a készpénztartalék megóv minket attól, hogy tovább nyúljunk a hitelünkhöz.

Segíthetsz magadnak a depresszió elleni küzdelemben, ha gondoskodsz arról, hogy az étrendedben elegendő összetett szénhidrát legyen. Tanulmányok azt mutatják, hogy ha nem kapunk elég összetett szénhidrátot, akkor elveszíthetjük a szerotonint, ami depressziót okozhat. Ennek elkerülése érdekében győződj meg róla, hogy étrended tele van gyümölcsökkel, zöldségekkel és szójával készült ételekkel.

Sokat kellene mozognod.Az évek során a tanulmányok kimutatták, hogy a testmozgás növeli a szerotoninszintet az agyban. Ezáltal összességében boldogabb és energikusabb emberré válhatsz. A testképednek is jót tesz, és pozitívabban gondolkodhatsz magadról, ami nagyszerű a depresszió ellen.

Javítsd az önbecsülésedet egy reális testkép elfogadásával. A modellek, színészek és színésznők abból élnek, hogy jól néznek ki, és minden idejüket, valamint pénzüket arra fordítják, hogy egy irreális "külsőt" szerezzenek. Amit nem tudnak saját maguknak elérni, azt professzionális sminkeléssel,  és plasztikai műtétekkel érik el. Ne hasonlítsd magad egy hamis képhez. Ne feledd, te egy igazi ember vagy!

Építs erős és egészséges kapcsolatokat jó emberekkel. Azok az emberek, akikkel megosztod az életed, segíteni fognak a boldog élet felé vezető úton. Ha negatív emberek között vagy, az nem fog segíteni abban, hogy megváltoztasd az utadat, és megtaláld azt az életet, amit szeretnél élni.

Szánj időt arra, hogy felállíts egy tartalék tervet minden olyan esetre, ami rosszul sülhet el az életedben. Ha megtervezed azokat a dolgokat, amelyek rosszul sülhetnek el, akkor biztosan könnyebb lesz megbirkóznod ezekkel a helyzetekkel. Készíts terveket a pénzügyi, személyes és szakmai kiesésekre, amelyek megtörténhetnek, de ne rágódj azon, hogy ezek megtörténhetnek.

Miközben az életed újratervezése nagyon szórakoztatónak tűnik, jobban kell érezned magad, hogy tudod, hogyan kell ezt megtenni. Az újonnan szerzett ismereteket most már alkalmazhatod arra, hogy pozitív változásokat eszközölj az életedben, és jobb emberré válj. Most van itt a tökéletes alkalom arra, hogy változtass a dolgokon.