A megfelelő felszerelés kiválasztása a horgászathoz

 

A horgászat egy nagyszerű kikapcsolódás és sport, amelyet nemzetközileg is szeretnek. Nemcsak a szabadban való kikapcsolódást biztosítja, hanem az étkezés előnyeit is! Ez valami nagyszerű dolog lehet, amit egyedül is űzhet, vagy használhatja a családjával és barátaival való kapcsolatteremtés vagy kikapcsolódás módjaként is. Olvassa el ezeket a horgásztippeket.

 

A legtöbb egyén az éjszakai horgászat során könnyű bowdent használ. A világító bowdenben egy apró izzó van, amely segít jobban látni, amikor éjszaka a víz alá merül. Amikor egy hal rágcsálja a csalit, az fel-le táncol, és figyelmezteti a horgászt.

 

Ha több halat szeretne fogni, akkor ügyeljen arra, hogy a horog éles maradjon. Ha a horog nem nagyon éles, akkor nehezen fog rajta maradni bármi is. Élezze meg a horgát minden horgászat előtt, hogy ne vesztegesse az idejét.

 

Csakúgy, mint más sportoknál, itt is elengedhetetlen a megfelelő felszerelés. Sokféle horgászat létezik, és mindegyikhez más-más felszerelésre van szükség. Ha egy normál bottal megy legyezőhorgászatra, akkor hamar olyan helyzetbe kerül, ahol nagyon nehéz helyesen horgászni.

 

Ha sok halat veszít a kedvenc csalijával, célszerű ellenőrizni a használt horgokat. A horgászok gyakran elfelejtik, hogy a horgok tompák vagy elforgatottak lehetnek, ami kihívássá teszi az újabb halak kifogását. A horog cseréjével biztosíthatja, hogy a csalik tisztán és gyorsan kapjanak.

 

Ha eddig mindig a partról horgászott, sok mindent meg kell értenie, mielőtt belevág a csónakos horgászatba. A különbségek nagyon nagyok, és sokkal több biztonsági kérdés merül fel, amikor egy kisebb hajó orrából kezd el horgászni a víz közepén.

 

Ha folyón horgászik, meg kell értenie, hogy lesz áramlás, amit követnie kell. Ha olyan területen helyezi el a csónakját, ahol nyugodt a víz, az segít maximalizálni az eredményeit.

 

Ha élő csalival fog horgászni, ügyeljen arra, hogy a csalit ne tartsa túl sokáig a napon. A legtöbb hal inkább a friss csalit kedveli. Tartsa a csalit egy szigetelt tartályban, amíg készen nem áll a felhasználásra.

 

A horgászatot tanulva szoktassa hozzá magát ahhoz, hogy megfigyeli a környezetét. Lehet, hogy elkezd összefüggéseket észrevenni a környezeti elemek és a halfogási szerencséje között. Ha például békákat hall, akkor lehet, hogy sügér van a közelben. Keressen nyomokat az időjárási mintákban, a körülötte lévő látványban és hangokban.

 

Legyen nyugodt és türelmes. A halak a víz alatt még a viszonylag halk hangokat is felfogják, ezért a rádió bömböltetése vagy a hangos beszéd elűzheti őket. Tervezze, hogy jelentős időt tölt egy helyben ülve. Ha túl sokat mozog a vízen, az nem növeli az esélyét, hogy fogjon valamit.

 

A halak a napszaktól függetlenül mindig a környéken lesznek, de van néhány napszak, amikor aktívabbak. A kora reggeli és az esti órákban lehet a legjobban halat fogni, mivel ezek a legjobb táplálkozási időszakok.

 

Most, hogy elolvasott néhány hasznos tanácsot a horgászatok izgalmasabbá tételére, mehet és alkalmazhatja azokat. Mivel annyi információ van a horgászatról, továbbra is utánanézhet mindennek, ami ott van, hogy folyamatosan fejleszthesse készségeit.