Tanácstalan a vízvezeték-szerelésben? Nézze meg ezt a cikket

Ha vízvezeték-problémák lépnek fel otthonában, nagy valószínűséggel frusztrált lesz. Ez általában azért van, mert nem tudja, hogyan javítsa ki. Bár a nagyobb vízvezeték-problémák szakember segítségét igénylik, az egyszerű problémákat Ön is megoldhatja. A következő cikk egyszerű vízvezeték-szerelési tippeket ad.

Ezen a télen kerülje a csövek fagyását! A csapokból ne csöpögjön egy kis víz, a szigeteletlen csöveket pedig csavarja be habbal vagy újságpapírral. Ha lehetséges, tartsa nyitva az ajtókat a fűtetlen és fűtött helyiségek között. Fűtetlen helyen, például garázsban vagy mosókonyhában, tartson egy kis fűtőtestet a csövek mellett. Ne felejtse el ezt megtenni az első nagy hideg előtt.

Ne használjon olyan folyékony tisztítószereket, amelyek az eltömődések eltávolítására szolgálnak. Ezek a tisztítószerek károsak, és károsíthatják a csöveket, miközben megszüntetik az eltömődést. Károsító folyadékok használata helyett használjon dugattyút vagy vízvezeték-kígyót. Ezek sokkal hatékonyabbak, és nem károsítják a csöveket.

Győződjön meg arról, hogy a háztartásban mindenki tudja, hogyan kell elzárni a fő vízellátást, vagy tudja, hogyan kell kapcsolatba lépni valakivel, aki képes rá. Csőtörés vagy más, vízzel kapcsolatos vészhelyzet esetén azonnal el kell zárni a vizet, hogy elkerülje az áradást, a szerkezeti károsodást és az egekig magas vízszámlát.

Bizonyos dolgoknak nem szabad belemenniük a vízvezeték-rendszerbe. Ha tudja, hogy mit szabad és mit nem dobhat a szemétlerakóba és a mosogatóba, megkímélheti magát egy költséges javítástól vagy katasztrófától. Egy vízvezeték-szerelő általában vissza tudja állítani a vízvezetéket működőképes állapotba, de elkerülhető, ha tudja, hogyan kell helyesen megsemmisíteni a tárgyakat.

Ha eltömődött a lefolyója, ne használjon tisztítószereket az eltömődés megszüntetésére. Ezek a kemény vegyszerek korrodálhatják a fémcsöveket, ami idővel szivárgáshoz és csövek töréséhez vezethet. Ehelyett ragaszkodjon egy dugattyúhoz, vagy használjon vízvezeték-kígyót a tisztításhoz.

Ne terhelje túl a szemétgyűjtőt. Ha nagy tárgyakat kell kidobnia, vágja őket kisebb darabokra. Ezenkívül ne tegyen be túl sokat egyszerre, tegyen bele egy vagy két elemet, és várjon néhány másodpercet, amíg a többit megsemmisíti. A hulladék túlterhelése a motor túlmelegedését okozhatja.

Ha a víz visszafolyik az egyik mosogatóból a másikba, az azért van, mert a vezetékek össze vannak kötve. Előfordulhat, hogy az egyik készülék leágazó része magasabban van, mint egy másik, de nagy valószínűséggel a két eszközt összekötő leágazó vezetékben is dugulás van. Ezt az eltömődést meg kell tisztítani.

Próbálja korlátozni a lefolyóba kerülő haj mennyiségét. A haj összegabalyodhat a csőben, és végül eltömítheti azt, megakadályozva a víz zökkenőmentes áramlását. Vásároljon olcsó, árnyékolt lefolyófedelet a lefolyóra, hogy megakadályozza a haj kihullását, és rendszeresen tisztítsa meg.

Győződjön meg arról, hogy az otthonában lévő szabadon lévő csövek szigeteltek, különösen azok, amelyek az otthona külső falán található kúszórésekben találhatók. Ez segít megóvni őket a fagyástól, és rengeteg problémát okozni. A befagyott csövek gyakran pusztító hatásúak, és olyan problémákat okoznak, amelyek javítása költséges, és a tél közepén nincs víz.

Ha sok haja van a zuhany lefolyójában, feltétlenül szerezzen be egy dugót, és tegye a lefolyóba. Ez elkapja a hajat a lefolyóba kerüléstől, ami eltömítheti azt. Csak győződjön meg arról, hogy a dugó használata előtt eltávolította a már a lefolyóban lévő szőrt.

Ha vízvezeték-szerelőt keres, számos lehetőség közül választhat. Kérjen ajánlásokat ismerőseitől arra vonatkozóan, hogy kiket használnak. Keressen vízvezeték-szerelőket jó értékelésekkel és referenciákkal az interneten. Használja a sárga oldalakat, és keresse meg a „Vízszerelési vállalkozók” vagy a „Víz-, lefolyó- és csatornatisztítás” részt. A választás előtt mindenképpen vegye fel a kapcsolatot egynél több vízvezeték-szerelővel.

A vízvezeték-kígyó nélkülözhetetlen eszköz minden háztulajdonos szerszámosládájában. A kígyók felhasználhatók a konyhai és fürdőszobai lefolyók és WC-k eltömődésének feloldására, ha megkeményedett törmelékkel eldugulnak. Hasznosak a mosogató lefolyóba ejtett tárgyak megragadásához is. A kígyók többféle méretben kaphatók otthoni használatra, és a nagyobb teherbírású modellek gyakran bérelhetők nagyobb munkákra.

Otthona vízgyűjtő-hatékonyságának javítása érdekében ki kell találnia a megfelelő méretű víztartályt, amely elegendő meleg vizet biztosít az egész háztartás számára. Ha tisztában van azzal, hogy a házában hány ember használ meleg vizet, és hány készülékének lesz szüksége meleg vízre a működéséhez, akkor könnyebben megtudhatja, mekkora legyen a melegvíz-tartálya.

Nagyszerű módja annak, hogy megtakarítson néhány dollárt, ha szigetelést ad a melegvíz-melegítőhöz. Az otthonában lévő víz felmelegítéséhez szükséges energia nagy része abból adódik, hogy a tartályban lévő vizet melegen kell tartani, amikor szükség van rá. Egy további szigetelőréteg hozzáadásával csökkenthető ez a költség.

A vécé szivárgásának ellenőrzéséhez, különösen, ha úgy tűnik, hogy a vécéje tartósan működik, használjon néhány csepp ételfestéket a WC-tartályba. Ha víz szivárog a tálba, körülbelül fél óra múlva színt fog látni. A tartály alkatrészeinek cseréje javíthatja a szivárgásokat, és jelentősen megtakaríthatja a vízfogyasztást.

Nézze meg a melegvíz-melegítőjét, és győződjön meg róla a hőmérséklet nem haladja meg a 120 Fahrenheit fokot. Ha igen, az égési sérülést okozhat, vagy csökkentheti az egység energiafogyasztását. Ha úgy találja, hogy a hőmérséklet túl magas, azonnal állítsa be, hogy elkerülje a fenti jelenségek előfordulását.

A tartály nélküli vízmelegítők nagyszerű helytakarékos alternatívát jelentenek a hagyományos tartályos egységekkel szemben. Számos modellben kaphatók, néhány beltéri, néhány modell pedig kültéri felszerelésre is alkalmas. A tartály nélküli vízmelegítők nagyszerű pénzt takarítanak meg, amikor a vízszámláról van szó.

Ahogy fentebb említettük, normális, hogy csalódottá teszik az otthonában előforduló vízvezeték-problémák. De ezek a problémák általában könnyen megoldhatók, ha tudja, hogyan, használja a cikkben található tippeket, hogy mielőbb elkezdhesse a vízvezeték-javítást!