Trükkök és tippek az otthoni, szakember nélküli duguláselhárításhoz! 

 

Ha házimunkáról van szó, akkor a legrosszabb, amit elvégezhetünk az a duguláselhárítás. Ha  probléma van azt mi magunk is meg tudjuk oldani, de ha nagy a gond akkor persze érdemes szakember hívni.

Biztos mindenki szembesült már azzal, hogy a fürdőkád, mosdókagyló, vagy akár a zuhanylefolyó szűrője eldugult. Gyakran előfordul hosszú hajú lányoknál, mivel az alapos hajmosás egyik hátránya ez, hogy könnyen tele lehet hajjal a lefolyó.

De most bemutatok egy-két praktikát, hogy ilyen gond ne legyen a háztartásban.

Az egyik legrégibb módszer a pumpa használata, az van is minden háztartásban. A pumpa segítségével a kisebb dugulások megszüntethetőek. Nagyobb dugulás esetén sajnos ez a megoldás nem elegendő, mivel nincs akkora szívóereje a wc pumpának.

Minden egyes duguláselhárítás után, ne feledjük el az utómunka elvégzését sem, ami nem más, mint legalább egy percig folyassuk a forró vizet, az átfolyik a lefolyón, a hőmérsékletből adódóan eltávolítja a maradék szennyeződést.

Lenne még egy igen egyszerű tipp, ami nem más, mint a csodálatos szódabikarbóna. Nem csak sütéshez vagy főzéshez használható, hanem a takarításhoz is csodaszer. Na és persze ami még említésre méltó, hogy vegyszermentes.

Ha eldugult a lefolyó, forraljunk fel vizet, ezt a forró vizet öntsük le a lefolyón, utána szórjunk fél csészényi szódabikarbónát a lefolyóba, és kb 2-3 percig hagyjuk hatni a csodakombót.

A néhány perc eltelte után, megint forróvízre lesz szükségünk, de most nagyobb mennyiségben és bártan öblítsük át a lefolyót, hogy távozzon a szennyeződés.

Ez egy nagyon jó és költséghatékony megoldás a duguláselhárítására.