A legjobb tanácsok az igazi adottságok azonosításához és ápolásához!

 

Nehéz lehet tudni, hogy hol kezdjünk neki a személyes fejlődésnek. Ez azért van, mert a pszichédnek számos aspektusa van; ezért el kell döntened, hol fogod kezdeni. Meglátod, hogy a személyiségfejlesztés megkezdése könnyebb, ha gyors, egyszerű lépésekkel kezded, és ez a cikk éppen ebben kíván segíteni. Ebben a cikkben kitalálhatod, mi kell ahhoz, hogy sikeres legyél.

 

Az általánosítások az önfejlesztés és a siker ellenségei. Vizsgáld meg a gondolatmenetedet, hogy megtudd, milyen negatív, általános hiedelmeket tartasz magadról. Ha azt mondod magadban, hogy "mindig kudarcot vallasz" stb. ez nem helytálló. Még ha csak egyszer is, a múltban már sikerrel jártál! Emlékeztesd magad arra, hogy a jövő fényes, és az önfejlesztés lehetséges.

 

Nagyszerű önsegítő tipp, hogy ne ostorozd magad, ha hibázol. Mindannyian emberek vagyunk, és mindannyian követünk el hibákat. Ha ostorozod magad, mert nem vagy tökéletes, így sosem leszel boldog. Ha megtanulsz együtt élni a hibákkal, sokkal boldogabb leszel.

 

Az egyik módja, hogy segíts magadon, ha nyitottabbá teszed az elmédet. A nyitott elme lehetővé teszi, hogy teljes mértékben megtapasztald a világot, amit nem tudnál, ha szűkebb vagy zártabb gondolkodású lennél. Légy kíváncsi. Tegyél fel kérdéseket, és tágítsd a látókörödet. Ha nem próbálsz meg tájékozódni az életről a saját hatókörödön kívül, akkor tényleg kimaradsz valamiből, és csak egy "buborékon" keresztül nézed a világot.

 

Próbáld meg minden nap egy kicsit növelni az intelligenciádat. Légy nyitott arra, hogy írj, olvass, tanulj vagy hallj valami teljesen újat és mást. A látóköröd szélesítésével új emberekkel találkozhatsz és beszélgethetsz olyan dolgokról, amelyekről egyébként nem is tudnál. Ezt a tudást arra is felhasználhatod, hogy új hobbikat, tevékenységeket vagy akár egy új karrierutat találj, amire eddig talán nem is gondoltál.

 

Ha szezonális depressziós betegségben szenvedsz, győződj meg róla, hogy otthonodat jól megvilágítva tartod. Tartsa nyitva az összes ablakot, húzd fel a redőnyöket. A fény szabályozza a szervezet szerotonin szaporodását, és ha szezonális depresszióban szenvedsz, megfogyatkozhatsz tőle. Megpróbálhatod a szoláriumot is használni erre a betegségre.

 

 A fokozott fizikai aktivitás serkentheti a jó közérzetet keltő endorfinok és más vegyi anyagok felszabadulását az agyadban, amelyek nyugtató hatásúak lesznek. Egy séta vagy futás után azt tapasztalhatod, hogy képes leszel racionálisabban és békésebben megbeszélni a dolgokat.

 

Ha nap mint nap fáradtsággal és kimerültséggel küzdesz, az étrendedben keresd a lehetséges nyomokat. Három egysíkú étkezés, a kettő között pedig egészséges nassolnivalók biztosítják testednek és elmédnek azt az energiát és táplálékot, amely megkönnyíti, hogy végig csinálj egy egész napot anélkül, hogy úgy éreznéd, mintha üresjáratban lennél.

 

Ha bármilyen módon próbálsz javítani magadon, az egyik legkorábbi tevékenység, amit meg kell tenned, hogy előveszel egy papírt és egy tollat, és először is elkezdesz egy listát készíteni azokról a dolgokról, amelyeket szeretsz magadban. Másodszor írd le azokat a dolgokat, amelyeken javítani szeretnél.

 

Ha a fejlődésed az egészséggel vagy a fitnesszel kapcsolatos, próbálj meg csatlakozni egy, a témával kapcsolatos támogató közösséghez. Ez segíthet új tippek elsajátításában, de abban is, hogy felelősségre vonható maradj. Ez lehet akár egy csoport, amely rendszeres időközönként találkozik, akár egy online fórum. A fórumok gyakran kényelmesebbek, mivel a szabadidődben tudsz frissíteni.

 

Szervezkedj. Esténként, lefekvés előtt rendezd el a dolgaidat, hogy készen állj a következő napra. Ez segít megszervezni a gondolataidat a következő napra, miközben összeszeded a dolgaidat. Ez segít csökkenteni a stresszt, mert a napodat már előre megtervezted.

 

Találj egy hobbit, és csinálj olyat, ami érdekel. A hobbi nagyszerű módja a stressz levezetésének. Ha találsz egy olyan hobbit, amely magában foglalja a társas érintkezést, akkor egészségesebb életmódot élhetsz. Bármilyen hobbi, ami kikapcsol, segít a stressz levezetésében és abban, hogy találj valami elfoglaltságot az időddel.

 

A testmozgás csodálatos módja a személyes fejlődésnek. Nem csak jól fogsz tőle kinézni, de időt ad arra, hogy önmagad fejlesztésére koncentrálj, és magabiztosabbnak fogod érezni magad, valamint képes leszel a türelemre is. Nem fogod egyik napról a másikra, észre venni a változásokat, ez olyasmi, amihez hosszú távon kell ragaszkodnod.

 

A személyes fejlődés fontos aspektusa, hogy megtanuld, hogyan lehet sikeresen megbirkózni a stresszel. Az egyik legjobb módja a stressz kezelésének, ha minden este gondoskodsz arról, hogy megfelelően aludj. Az alvás gyógyító és terápiás hatással van a szervezetedre. Alvás közben a tested regenerálódik az elmúlt nap stresszéből, és felkészül a következő napra. Ahhoz, hogy a tested jobban reagáljon a stresszre, elengedhetetlen, hogy jól aludj.

 

A személyes fejlődés részeként meg kell tanulnod megfelelően összpontosítani. A fókuszálás lehetővé teszi, hogy mélyebben gondolj céljaidról és érzéseidről. Ha összpontosítasz, világos célokat és szilárd cselekvési tervet tudsz felállítani. Ha nem tudsz összpontosítani, akkor inkább napról napra éled az életedet anélkül, hogy a nagyobb összefüggések miatt aggódnál.

 

A személyes fejlődés nagyszerű tippje, hogy mindig győződj meg arról, hogy kiállsz a meggyőződésed mellett. Ha nincs merszed kiállni azért, amiben hiszel, akkor gyenge bolondnak fognak tartani. Végezz alapos kutatást, hogy megbizonyosodj arról, hogy az állításaid az igazságot képviselik, és az igazságot nem lehet letagadni.

 

Mint láthatod, a személyes fejlődés egyszerűbb, mint amilyennek látszik. Ha a személyes fejlődési folyamatot apró, kezelhető célokra bontod, minden nap végére közelebb kerülsz a céljaidhoz. Képes leszel gyakorolni azt, amit szokássá szeretnél tenni, és növelni fogod a saját morálodat a folytatáshoz. Ezek a tippek csak egy ugródeszka, rajtad áll, hogy jobb életet építs.