Nehéz a honlap kialakítása? Próbálja ki ezeket az ötleteket!

Napjainkban bolond lenne, ha nem is gondolná a fejlett web-tervezési módszerek alkalmazását a cég nevének világszerte történő megjelenítésére. Tekintettel a jelenleg létező, az internethez való csatlakozáshoz használt eszközök számára, el kell olvasnia ezt a cikket, hogy megbizonyosodjon arról, hogy megragadta ezt a lehetőséget, és kihozza-e a legtöbbet.

Az 1990-es években sok tervező kereteket használt weboldalainak létrehozásakor. Ne csináld ezt. A keretek akkoriban népszerűek voltak a weboldalakon, ám számos problémát okoztak. A keret kialakítása megnehezíti a könyvjelzőket a látogatók számára, és a görgetést is megkönnyíti. Sokkal könnyebb módszerek vannak a felhasználók számára az áramlás biztosításához a webhelyen.

Ha sikeres webhelyet szeretne, akkor úgy kell megterveznie, hogy minden böngésző számára megfelelő legyen. Alapvető fontosságú, hogy kipróbálja webhelyét, és látja, hogy minden oldal megfelelően jelenik meg az egyes böngészőkben. Minden böngésző kissé különbözik, és egy olyan webhely, amely jól néz ki a Firefoxban, rosszul nézhet ki a Safari, a Chrome vagy az Internet Explorer böngészőben. Menjen át minden oldalon minden böngészővel, és javítsa ki a felhasználóbarát webhely hibáit.

Ismerje meg a HTML és a CSS alapjait. Bár sok sablon lehetővé teszi, hogy csak kitöltse a kitöltőket, a weboldal létrehozása érdekében ezek a sablonok csak korlátozott tervezési lehetőségeket kínálnak. Ha megérti, hogy a jelölőnyelv és a stíluslap hogyan működik együtt, akkor testreszabhatja weboldalát a szíve tartalma szerint.

Annak érdekében, hogy a webhely látogatóinak könnyedén tájékozódhassanak az Ön webhelyén, tervezzék meg úgy, hogy könnyen megkönnyítsék a „dolgok” megtalálását. Ha van egy egyszerű webhelye, amely megkönnyíti az információk megtalálását, sokkal hosszabb ideig tartja ott a látogatókat. Ha megnehezíti őket, akkor frusztráltak és távoznak.

Annak érdekében, hogy a látogatók könnyebben elolvashassák webhelyét, kontrasztos színekkel kell megterveznie. Ha kontrasztos színeket használ, akkor a szöveg kiemelkedik. Ha fekete szöveggel, fekete háttérrel rendelkezik, akkor nem fogja látni az információkat, de ha fehér háttérrel rendelkezik fekete szöveggel, akkor egyszerűen olvashatóvá válik.

Annak érdekében, hogy a webhely látogatói boldoggá váljanak, ne húzza alá a szavakat. Az aláhúzott szavak az interneten azt jelzik, hogy a szó kattintható link. Ha túl sok olyan szó van az oldalain, amelyet aláhúztak azzal, hogy kattintható linkekkel rendelkeznek, akkor a látogatók frusztráltak lesznek, ha folyamatosan rájuk kattintanak.

Folyamatosan tartsa oktatását. A weboldalak folyamatosan változnak, minden nap, és ha abbahagyja az új dolgok tanulását, akkor találhatja magát, hogy elmarad a csomagolásból a terveivel. Próbáljon meggyőzni magát minden nap egy új dolog megtanulásáról, legyen az új háttér programozása vagy egyszerű HTML beállítás.

Az esztétikát szem előtt tartva, ne felejtse el tartani a fájlméreteket kicsiben. Ennek oka az, hogy a fájlméretek közvetlenül befolyásolják webhelyének betöltési sebességét. Azt szeretné, hogy webhelye gyorsan betöltődjön, így a látogatók nem veszítik el türelmét. Ne feledje, hogy néhány látogató lassabb internetkapcsolatot fog használni, mint mások. Tesztelje webhelyét, hogy győződjön meg arról, hogy gyorsan betölti a telefonos modemes kapcsolatot is.

Összegezve: az egyik legfontosabb dolog, amelyet figyelembe kell venni a webhely létrehozásakor a vállalkozás számára, a rendelkezésre álló legjobb webes tervezési módszerek használata. Bolondnak bizonyul, ha megpróbálsz csak megmenekülni. Ideális esetben az előző tippek elolvasása után sokkal kényelmesebb a webdesign-módszer.