Ötletek keresése önmagunk jobbá válásához

Nem szabad alábecsülni a személyes fejlődés erejét. Minden emberben hihetetlenül sok lehetőség rejlik, és a személyes fejlődés segít kibontakozni. Ez a cikk néhány nagyszerű személyes fejlődési tippet kínál, amelyek segítenek önmaga fejlesztésében. Nem számít, mire szeretne összpontosítani, ez a tanács segíthet.

Próbálja kijelölni az otthona egy részét leszállósávként. Ezt a területet olyan dolgok leadására kell szolgálni, amelyeket nem megfelelően rendezett be, amikor hazaér. Általában a vásárlásból vagy munkából hazatérve kimerül az ember, és egyszerűen csak le akar tenni cuccokat és pihenni. Azzal, hogy mindent egy területen tart, nem csinál rendetlenséget, és később könnyen rendszerezheti.

Egy jó első lépés annak, aki magán szeretne segíteni, az, hogy felkeresi egy könyvesbolt önsegítő részlegét. Ott rengeteg különféle könyvet találhat különböző önsegítő témákban, és megtalálhatja azt, amelyik a legjobban megfelel az adott helyzetnek. Ez lehetővé teszi, hogy pontosan a szükséges segítséget kapja.

Nem tud előre lépni a személyes fejlődésben, ha nem vázolt fel egy célt vagy célokat. Például előfordulhat, hogy fogyni szeretne. Cél nélkül szinte lehetetlen fejlődni, vagy úgy érezni, hogy halad. Tehát most határozzon meg egy célt.

Az önsegítés lényege, hogy figyelemmel kísérje napi tevékenységeit. Hasznos tipp önmaga jobbítására: próbáljon meg egy helyzetet különböző nézőpontokból elemezni, ahelyett, hogy egyetlen személyes nézőpontra összpontosítana. Mások indítékainak elolvasása betekintést nyújthat a sajátjába olyan területeken, amelyekkel korábban nem rendelkezett.

Ha depresszióban szenved, olyan emberekhez kell fordulnia, akikben megbízik. Fontos észben tartani, hogy a családja és a barátai ott lesznek, és segíteni akarnak önnek. Ön is csatlakozhat egy támogató csoporthoz, így beszélhet másokkal, akiknek ugyanazok a problémái vannak, mint Önnek.

Mérje előrehaladását naponta vagy akár óránként. Mindegy, hogy kitakarítja azt az ócska helyiséget, vagy egy záróvizsgára tanul, használjon valamilyen módszert annak nyomon követésére, hogy mennyit haladt a cél felé. Lehet, hogy egyszerűen kijelölheti az egyes feladatokat a listából. Készíthet digitális fényképeket a fejlődéséről, és rendszeresen elküldheti egy barátainak!

Bármi legyen is az, amire szüksége van az életében, egy dologra ügyeljen. Döntse el, hogy mindennapi valós lépéseket tesz céljai és álmai érdekében, ahelyett, hogy csak a pálya széléről figyelne másokat. Ha megfigyel ahelyett, hogy élne, akkor valójában nem él.

Ha nem sikerül elérnie a céljait, szánjon egy percet, hogy hátra lépjen, és megállapítsa, hol rontotta el. Időt szánhat céljainak kutatására, és megláthatja, hogy mások hogyan érték el ugyanazokat a teljesítményeket. A probléma az lehet, hogy irreális elvárásai vannak, túl szigorúan ítéli meg magát, vagy hogy más utat kell kipróbálnia.

Ha mindent megtett, amiről úgy gondolja, hogy élete bizonyos területein javíthat, és még mindig nem érte el az igazán elszánt eredményeket, fontolja meg a hipnotizálás lehetőségét. Valóban működik, és lehetetlenné teszi az agy számára, hogy úgy reagáljon, ahogyan a hipnotizálás előtt reagált.

Részesítse előnyben az idejét. Ha elhalaszt valami olyasvalamit, amit igazán szeretne, vagy szívesen csinál, hogy gondoskodhasson valamiről, ami várhatott volna, akkor a hét végére megbánhatja. Eltarthat egy ideig, amíg ez valóban beépül az életébe, de boldog lesz, hogy megtette.

A siker elérése érdekében győződjön meg arról, hogy olyan célokat tűz ki, amelyek éppen elérhetetlenek. Ha elér egy célt, emelje fel a lécet, és érjen el többet. A kissé elérhetetlen célok többre késztetik. Ha megfelelően kihívás elé állítja magát, többet érhet el, mint azt valaha is elképzelte.

Cselekedjen bölcsessége szerint, és éljen a tetteivel. Csak annyit ér a tudás és a megértés. Az, hogy hogyan cselekszik ennek a bölcsességnek az alapján, meghatározza önt. Mások nem látnak befelé ahhoz, hogy megismerjék az Ön megértési szintjét, de láthatják tetteit, és azt, hogy azok milyen hasznot hoznak a társadalomnak, az egyéneknek vagy a világ egészének.

Ne hagyja, hogy a múltja szabja meg a jövőjét. Sokan elégedetlenek magukkal a múltjukban velük történt rossz dolgok miatt. Vegye ezeket a múltbeli negatív eseményeket, és alakítsa őket tanulási élménnyé. Mondja meg magának, hogy nem hagyja, hogy ezek a rossz dolgok még egyszer megtörténjenek önnel.

Nem számít, mi a végső célja a személyes fejlődésben, ne adja fel. Kudarcokkal kell szembenéznie. Útlezárásokkal kell szembenéznie. Olyan napokkal néz szembe, amikor úgy tűnik, soha nem éri el a célját. Mindaddig, amíg továbbra is dolgozik a céljai felé, a siker esélye magas marad.

Váltsa valóra az álmait. Reálisnak kell maradnia, és meg kell terveznie álmai megvalósításának módját. Az álmok anyagtalan tulajdonsága teszi őket olyanná, amilyenek, de ha inkább vágyként, semmint álomként közelíti meg őket, meg fog lepődni, hogy milyen könnyen elérhet néhányat, ha egy ilyen cél érdekében dolgozik.

Mindig következetesnek kell lennie, amikor emberekkel foglalkozik. Vannak értékei, amelyek fontosak számára: kövesse őket mindennap. Ne tegyen kivételt. Ne bánjon másképp az emberekkel, hacsak nincs jó oka. Például valaki, akiről tudja, hogy nem bízhat meg, jó magabiztosnak lenni.

Ha érdekli, hogy fejlessze magát, akkor már remekül indult. Most már csak annyit kell tennie, hogy jól használja ezt a motivációt. Az ebben a cikkben található tanácsok útmutatást adnak a személyes fejlődési céljainak eléréséhez. Meg fog lepődni azon, hogy mit érhet el, ha valóban erőfeszítéseket tesz.